marți, 30 octombrie 2012

Stellaris LaunchPad

A ajuns astazi la mine placa Stellaris LaunchPad, de la Texas Instruments, una dintre cele mai accesibile placi de dezvoltare cu microcontroler ARM Cortex-M4F.

Pretul actual al acestei mici minunatii este de 13 USD (cu asteptare de doua luni...)
Eu am pre-comandat chiar in ziua anuntarii produsului, asa ca am luat doua bucati cu 9.98 USD, inclusiv transportul prin DHL pana acasa :D

Caracterisitici: microcontroler Stellaris LM4F120H5QR ARM Cortex-M4, la 80MHz, pe 32-bit, cu floating point, 256Kbytes FLASH, 100.000 cicluri write-erase.
Periferice: 1MSPS ADC, opt UART, patru SPI, patru I2C, USB, pana 27 timere (dintre care unele sunt configurabile pe 64 bit).

joi, 25 octombrie 2012

Schmartboard for Arduino

Multumesc celor de la SchmartBOARD care, dupa ce au vazut blog-ul, mi-au trimis aceste doua placi pentru testare!



Mai multe imagini pe pagina mea de Facebook.

Saptamana viitoare ma apuc sa lipesc componentele si apoi voi posta din nou.

vineri, 12 octombrie 2012

Curs gratuit Arduino

Am primit de la Viorel (de la RoboFun) vestea ca au inceput cursuri gratuite pentru incepatori. Mai jos aveti o scurta descriere a cursului si un link catre o lectie.

Am gandit cursul pentru incepatorii care nu au mai folosit niciodata platforma Arduino. Prima lectie descrie modul de instalare al Arduino, si introduce cel mai simplu proiect cu Arduino, aprinderea unui led. Urmatoarele lectii acopera modul de conectare si utilizare pentru o serie larga de componente din ecosistemul Arduino precum si proiecte realizate cu aceste componente.

Aici este disponibil un exemplu de lectie, cea despre senzori Sharp.

Participarea la curs este complet gratuita, si nu este conditionata in nici un fel de conditia de client Robofun. Cursul este deschis pentru oricine si este complet gratuit.

Inscrierea se poate face aici


joi, 4 octombrie 2012

Prima carte despre Arduino in limba romana

Nu am mai avut timpul necesar (si nici starea potrivita) sa postez aici de cateva luni bune, totusi nu pot sa nu vorbesc despre asta:

Prietenii de la RoboFun au scos prima carte despre Arduino in limba romana!

Gasiti mult mai multe detalii si cateva pagini extrase din carte la RoboFun.

Pretul este de 39 de lei (inclusiv TVA) iar pe pagina de Facebook a RoboFun puteti beneficia pentru un timp de un discount de 5%