joi, 2 decembrie 2010

Preturi Arduino - episodul 2

Sa vedem unde si la ce preturi mai gasim Arduino in Romania, ca tot a inceput "luna cadourilor" ;-)

O enumerare a magazinelor, in ordine alfabetica:

1. Electronista - De cand nu am mai scris pe tema asta, magazinul s-a inchis permanent. Pacat, preturile erau mai mult decat OK. In plus nici nu se mai gasesc pe nicaieri pe la noi produse de la DFRobot...

2. Magazinul de Mecatronica - A aparut o noua sursa de Arduino, multumesc SupradozzaDeVisse pentru informatie! Ideea interesanta este de a comercializa pachete "Plus", adica Arduino + diverse componente pentru primele proiecte (LED-uri, rezistori, push button si o cutiuta pentru ele). Exista variantele Uno Plus (130 lei) si Mega 2560 Plus (250 lei).

3. Turuga - Pe site apar doar Duemilanove (120 lei) si Mega 1280 (255 lei), doar la comanda, dar se pot aduce si altele.

4. RoboFun - Aici gasim pe stoc diverse placi Arduino si nu numai!
- Arduino: Mega2560 (250 lei), Nano (179 lei), Pro (90,00 lei), Pro Mini 328 - 5V/16MHz (85 lei), Uno (119 lei), ArduPilot Mega (283 lei), OpenLog (104 lei), LilyPad (93 lei)
- .NET: FEZ Domino, FEZ Panda, Netduino
- Altele: Beagle Board, Chumby Hacker
Ideea interesanta pentru proiecte de inceput de aici este brick (un modul usor de conectat prin cablu la microcontroler).

5. RoboTop - Duemilanove (190 lei), respectiv Mega 1280 (385 lei)

Cam atat pe moment. Daca am scapat din vedere pe cineva din Romania astept comentarii si voi modifica postarea :)

4 comentarii:

  1. am vazut la Magazinul de Mecatronica un kit al incepatorului la 200RON, cuprinde Arduino Uno, 35 de fire de conectare, breadboard, fotorezistori, buzzere, leduri si nu mai stiu...se merita sa ma bag sa-l iau? :D mentionez ca bugetul e cam limitat in jurul lui 230lei..(din ce stiu 20-30lei e FanCurier-ul pana in Tg-Jiu unde stau eu) multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Kit-ul respectiv contine cam tot ce trebuie pentru perioada in care inveti sa lucrezi cu Arduino. Pretul este OK, dar daca esti constrans de buget s-ar mai putea face ceva economii astfel:
    - am gasit pe Google in Tg. Jiu doua magazine de componente electronice (firma Skalympex). Daca mai exista (multe s-au inchis in ultimii ani) poti lua de acolo toate componentele (in afara de Arduino si, probabil, de breadboard)
    - daca ai o imprimanta pe USB cablul ar trebui sa se potriveasca la Arduino (verifica cu pozele din kit)
    - daca gasesti si un breadboard la pret convenabil iei doar un Arduino UNO de unde il gasesti cel mai ieftin (pret + transport) sau poti lua kit-ul Arduino UNO Plus (130 lei tot la Mecatronica sau 140 cu cablu) si-ti mai iei pe parcurs ce piese vei mai avea nevoie.

    In functie de ce gasesti din cele de mai sus vei face o economie de circa 20-30 de lei, dar daca iei kit-ul le ai pe toate la un loc. Tu decizi ;-)

    Iti doresc succes! Te mai astept pentru orice intrebari (aici sau pe emailul de la profilul meu)

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pt informatii :) legat de magazinele de componente electronice din oras, nu-i problema :D cunosc vreo 4 :D asta Skalympex, adica Lumea Electronicii, e cel mai cunoscut din oras :D in fine, pe mine ma intereseaza arduino si breadboard-ul (mi-am dat seama ca e extrem de util, pt ca pana acum am mai facut montaje simple "in aer" ceea ce nu e chiar asa de practic) Imi facusem planul sa cumpar placute acoperite cu, cupru si sa incerc sa fac circuite imprimate prin "press'n'peel" :D acum prioritate e Arduino, apoi mai vedem ce aplicatii ii mai gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un breadboard e extrem de util. In ultima vreme am gasit o sursa de stripboard-uri (sau veroboard) si dupa ce am facut montajele pe breadboard le trec pe stripboard. Sunt cateva programe pentru asa ceva, dar nu prea ma inteleg bine cu niciunul :( tot pe hartie merge cel mai usor... chiar daca nu arata "profesional" ( vezi http://ro-duino.blogspot.com/2010/11/avr-adaptor-isp-6-pini-pentru.html )

    RăspundețiȘtergere