Ieri, chiar inainte sa plec la intalnirea Tehnorama, a sosit LPCXpresso cu LPC1343, dupa doar 47 de ore de cand am trimis comanda! Venind din Anglia prin Germania si pana la mine la usa mi se pare un timp super OK pentru Farnell si UPS, bravo lor!
Despre continut nu e mare lucru de spus, doar placa si un cupon cu seria pentru compilator (probabil, desi nu am avut nevoie de ea ca sa-l inregistrez).
Astazi dupa-amiaza am taiat si lipit headere stil "Arduino", evident ;-)
Cum am scos ciocanul de lipit din priza am avut nevoie de el din nou... a sunat la usa curierul DHL care aducea cele doua placi de la Texas Instruments MSP430 Launchpad.
Aici ar fi mai multe de spus despre continutul pachetului. Este de departe cea mai ingrijita si bine prezentata placa de dezvoltare de care m-am "lovit" pana acum! Iar despre pretul de 13 (treisprezece) RON pe bucata, cu tot cu transportul pana acasa, nu prea vad ce ar mai fi de spus... nu cred ca acopera nici macar ambalajele. A meritat asteptarea de aproape doua luni :D
N-am mai facut poza la continut, aici e un link catre pagina Texas Instruments, cu mentiunea ca in poza nu apare cristalul (sau nu-l vad eu).
Evident, n-a scapat nici Launchpad-ul de conectorii gen "Arduino" ;-)
Am instalat compilatoarele, am rulat demo-urile, detaliile le voi posta in urmatoarele zile in paginile aferente (accesibile din meniul "familii de microcontrolere"). Tot ce pot spune deocamdata este ca timpul in care s-a initializat MSP430 Launchpad m-a naucit total... imediat cum am conectat placa prima data pe USB a si pornit demo-ul :)
Acesta e un pic mai interesant decat obisnuitul "LED blink" si merita descris. La initializare cele doua LED-uri (rosu si verde) se aprind alternativ. Dupa apasarea butonului utilizator se inregistreaza temperatura actuala. Pe masura ce temperatura creste, LED-ul rosu lumineaza din ce in ce mai puternic. Atunci cand temperatura ajunge sa scada fata de cea initiala, LED-ul verde lumineaza din ce in ce mai puternic. Senzorul de temperatura este in interiorul microcontrollerului.
vineri, 17 decembrie 2010
Placile noi
Etichete:
arm,
cortex,
Launchpad,
lpc1343,
lpcxpresso,
msp430,
nxp,
Texas Instruments
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
De unde ai dat comanda de Launchpaduri? 13 RONi bucata cu tot cu transportul dinafara? (banuiesc ca nu l-ai gasit undeva in Romania).
RăspundețiȘtergereOctav
Salut! Direct de pe site-ul TI este 4,30 USD (cu transport inclus prin DHL pana la usa ta) https://estore.ti.com/Search.aspx?detail=1&k=MSP-EXP430G2
RăspundețiȘtergereTrebuie sa-ti faci cont, sa ai card, sa completezi o multime de campuri si sa astepti cam doua luni pana ti-l trimit ;-)
Nu stiu cat iti va fi de util in sine (controlerele au doar 2 kilo pentru programe si numarul de pini este destul de mic), dar functioneaza si ca programator pe USB...
Oricum, pretul este imbatabil, la banii astia iei din alte parti doar unul dintre cele doua controlere din pachet, restul e cadou de Craciun ;-)
Sunt nou in platforme programabile pe USB. Am ceva experienta cu oldschool serial si parallel IO si vreau sa-mi incerc norocul si la asta. Ce recomanzi ca starter kit? Ma gandeam la un Arduino Uno, dat fiind ca e foarte similar C si ASM. Nu vreau nimic complicat, sa interactioneze in principal cu leduri, senzori de miscare/apropiere, etc. Recomanzi ceva anume?
RăspundețiȘtergereMersi anticipat,
Octav
Un Arduino Uno ar fi perfect pentru inceput, din mai multe motive: exemple si biblioteci disponibile, suport bun pe forum, costuri etc.
RăspundețiȘtergereDaca ai nevoie de USB doar pentru programare e OK. Daca vrei USB client, un FEZ Panda e aproape la acelasi pret si ai mai multe IO-uri. Pentru host USB merge FEZ Domino, dar e mai scump. FEZ-urile merg cu Visual C# pe Windows, Arduino merge si pe Linux, dar nu prea ai posibilitati de debug.
Mult succes si "Sarbatori Fericite",
Razvan