luni, 6 februarie 2012

Compilator online gratuit pentru MSP430 LaunchPad

Cea mai accesibila placa de dezvoltare este MSP430 LaunchPad de la Texas Instruments, la doar 4 dolari si 30 de centi, la care se adauga (sau nu, daca aveti noroc) transport si TVA ;-)

In Romania o gasim la RoboFun, la 35 RON cu TVA inclus.

Am discutat aici de mai multe ori despre ea, despre booster-packs (shield-uri), precum si despre mediul de dezvoltare Code Composer.

Sa vedem acum un compilator online gratuit, bazat pe MSPGCC, care evident este mult mai simplu, dar care permite dezvoltarea aplicatiilor fara a fi necesare instalari si configurari (mai mult sau mai putin... veti vedea). Incep cu un amanunt inedit si foarte simpatic: daca nu aveti un MSP430 LaunchPad nu este nicio problema... dupa compilare se poate vedea live, pe webcam-ul lor, cum ruleaza programul pe placa lor :))

Link-ul catre compilator este urmatorul: Online MSP430 Editor and Compiler. Autentificarea se face cu contul de Google, asa ca nu mai trebuie sa ne inregistram si aici :)

Gasiti mai jos cateva capturi de ecran, cu mentiunea ca in ultima imagine vedem placa lor prin webcam. Oricum, ideea e ca in maximum 5 minute avem deja primul program gata! Singurul lucru care ramane de instalat este un program micut, MSP430Upload, care permite scrierea firmware-ului pe placa LaunchPad (chiar direct din browser, la download)... Daca ati facut pana acum actualizarea de firmware aveti deja acest program instalat. Distractie placuta!

Link-ul catre compilator este urmatorul: Online MSP430 Editor and Compiler.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu