joi, 23 februarie 2017

IoT cu ESP8266 si Arduino - Partea 1 - hardware

Unele dintre cele mai interesante proiecte care pot fi acum realizate de amatori, relativ usor si cu costuri minime, implica utilizarea modulelor WiFi bazate pe ESP8266.

Cateva dintre multele versiuni de ESP8266


Cea mai simpla varianta este sa folosim o placa de dezvoltare gen HUZZAH, NodeMCU, WeMos etc. Avantajul este ca o putem conecta direct la calculator si putem incepe sa o programam. O varianta mult mai ieftina si care ocupa mai putin spatiu intr-un proiect este sa optam pentru un modul gen ESP-01 (daca nu avem nevoie de multi pini) sau ESP-12E.

Cea mai convenabila varianta: ESP-12E si o placa adaptoareIn Romania am gasit de cumparat cele din imaginea de mai sus la Optimus Digital la preturi foarte bune (ESP-12E la 17 lei si placa adaptoare pentru breadboard la 1,5 lei).

In cazul in care nu folosim o placa de dezvoltare ci un modul, avem nevoie pentru programare de un convertor USB la serial, care sa mearga la 3V3.

Placa adaptoare este destul de lata, nu mai lasa loc pe breadboard pentru conexiuni, asa ca am folosit doua breadboarduri. Atentie la alimentare si la convertorul USB - serial, nu utilizati 5V, doar 3V3...Sursa imaginiiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu