vineri, 22 noiembrie 2013

De unde ne luam echipamentele - episodul 3

Dupa "doar" 3 ani si jumatate revin cu un update la lista de magazine de unde ne putem procura "jucariile" favorite, ca tot se apropie sarbatorile :)

Lista de mai jos este sortata in ordine alfabetica. Am inclus aici magazinele specializate din Romania, magazine "de afara" cu livrare in Romania, de la care am comandat personal, precum si alte surse. Daca aveti completari va rog sa scrieti un comentariu.

ArduHobby
DealeXtreme
ebay.com
Farnell - element 14
Hobby Market
Jola engineering
Okazii.ro
RoboFun
Teguna
TME


O mica observatie pentru incepatori: pretul este un criteriu foarte important, dar verificati ca veti avea suport "after sales" pentru instalare drivere, descarcare biblioteci, exemple de utilizare etc. ;)

Edit 20140515: Am fost informat despre lansarea in jurul datei de 1 iunie 2014 a unui nou magazin online, ArduHobby. Le urez succes!

4 comentarii:

  1. Mersi de lista. Nu am completari, doar ceva comentarii :)

    Am cautat un modul sdcard pt arduino, si am gasit pe okazii.

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-am speriat de cat de putin efort fac distribuitorii din romania. Siteurile sunt praf, nu le merg forumuri, unde le merg partea de 'idei si comunitate' sunt o gluma - ideile lor de proiecte sfideaza penibilul sau anii 90 sau amandoua...

    E pacat ca nu avem si noi un tested, un adafruit, o comunitate de makeri unde sa nu apara cate un distribuitor la fiecare luna cu scopul unic de a vinde fara habar.

    Doamne Ajuta ca dupa inca 3 ani lista sa contina macar un nume romanesc cu care sa nu imi fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentarii! Din pacate nu prea mai sunt la curent cu ce se mai intampla pe la noi... Pentru o idee mai clara despre dimensiunea "comunitatii" Arduino de la noi va recomand sa vedeti graficul cautarii pe google "http://www.google.com/trends/explore#q=Arduino&geo=RO&cmpt=q"
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://arduinoshop.ro este un magazin nou care are intenția să crească comunitatea de utilizatori de Arduino din România, avem prețuri destul de mici, dacă afacerea merge și dovedim partenerilor noștri ca putem sa susținem afacerea, preturile vor scădea.

    RăspundețiȘtergere